sekmadienis, liepos 4

Kaimynės šniukštinėjimas


Taigi pradedame žaidimą – "kambarių plėšikai". Kadangi atėjau į kambarį ir neradau nei gyvos dvasios tik daiktus, bandysime apibūdinti savo sugyventinę iš jų ;) Tikras žaidimas!
Pirmiausia kas kliūna į akis – nešvara! Nors. Kad ji (taip taip, tai ji, ką vėliau suprasime iš daiktų) netvarkinga tikrai nepasakyčiau. Daiktai sudėti gana tvarkingai lentynose ir vonioje. Tuo tarpu kilimas visas kažkokiuose pūkuose, o kaip vėliau pamačiau siurbdama dar ir plaukuose, beje ruduose (vadinasi rudaplaukė, gana ilgų plaukų), kurie siaubingai susiraizgę dengė visą kilimą, net siurblys užsikimšo. Galų gale man pavyko šiek tiek apšvarinti šiuos apartamentus (dar langus išvaliau ir veidrodžius, stalus ir lentyną). O siurblys tik 10 Kč kainuoja, o litukas su centais.
Kitas dalykas, ko neįmanoma nepastebėti yra knygos. Ir jų tiek daug! Pilna lentyna, dar viena lentyna ir dar trys maišai. Žiūrim kokios knygos, tai manau, daug pasako. Ogi rusiškos. Na yra ir kitokių, bet šitos ima valdžią. Algebra, matematika, trigonometrija, matematika abiturientams (gal jaunutė dar?), Paskalis, informatika ir kt. Vienu žodžiu – tikslieji mokslai. Žodynai rusų – anglų ir atvirkščiai, anglų gramatikos knyga, pratybų sąsiuvinis (gal dar irgi laisvai nekalba?) Na ir tuomet grožinės literatūros trimis kalbomis. Artur Conan Doyle daugybė knygų ir įdomu, kad yra net čekiškų (man atrodo, kad ji jau čia ilgai gyvena ir dar ilgai gyvens). Vieną akimirką buvau sudvejojus – "gal ji čekė?" Bet nee... radau žodyną rusų – čekų. Kad ne prahietė tai tikrai – net du Prahos žemėlapius 1:20000 mačiau. Cha! Ir dar Haris Poteris čekiškai yra. Taigi knygų daugybė, palyginus su mano "plačiąją bibliotekėle"... nors ką čia ir lyginti negalima. Aš tik vieną knygą teturiu ir kelis popiergalius.
Na o šiaip ji man visai patinka kol kas. Vonios kambarys pati švariausia vieta. Tik man vietos nepalikta, ten daugybė buteliukų, rankšluosčių, beje, ir dantų šepetukas paliktas (todėl maniau, kad jį greičiau grįš). Palikta ir kosmetika: pudra, dezodorantas, lūpdažiai, kvepalai.. na daug visko todėl kad jį išvykusi kažkaip nelabai man logiška. Viskas atrodo taip tarsi būta iš ryto iš namų išeita ir vakare reikėtų sugrįžti.
Kadangi spinta buvo atidaryta, tai truputį žvilgtelėjau – visai neblogai, tik daug švarkų, striukių (pasiruošė rudeniui?), kažkokia palaidinė gėlėta ir pan. Dvejos šlepetės tikriausiai buvo reikalingos tam, kad nieku gyvu ant kilimo neatsistoti, nes kitaip viskas prilimpa. Na ir čia tikriausiai paaiškėja man kodėl tiek plaukų ant grindų – pamačiau plaukų tiesinimo žnyplių dėžutę su informaciniais lapeliais viduje.. Gerai, kad bent gendančio maisto neradau namie, jei pradėtų kas pūt ar smirdėt nežinočiau kaip elgtis. Tunas, cukrus, arbata – viskas.
Keisti dalykai tokie, kad mačiau net keturis skėčius ir dvejas svarstykles. Šildytuvas dėžėje – matyt, vėl rudeniui. Bridžo kortos ir monopolis taip pat dėžėje.
Na ką gi, maždaug ši bei tą paminėjau, kadangi perskaičiau bendrabučio taisyklėse, kad išsikraustyti negalėsiu (kitaip reiktų vis tiek susimokėti už tuos tris mėnesius), manau su savo ruselka susipažinsiu.

 
P.S. Po daiktus nesiknisau, o tik apžvelgiau, kas matosi net neliečiant.
P.P.S. Pirmiausia pamaniau, kad jos vardas Kate, nes taip buvo parašyta labai neryškiai ant vidinės durų pusės ir dar su širdutėm. Bet paskui, radau kažkokio anglų testo lapą, kur buvo parašyta Irina. Aš linkusi tikėti antru variantu ;)

 
O ką jūs manot? Kokia ji? ;)


1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

I think she is Irene ;-)
M